Ako spoznať nekvalitnú sťahovaciu firmu?

Sťahovanie ovplyvňuje mnoho vecí, nič však do takej miery ako váš partner pri sťahovaní. S kvalitnou sťahovacou firmou si užijete bezproblémovú jazdu, avšak pri nesprávnom výbere vás čaká nočná mora. Nájsť kvalitnú sťahovaciu firmu môže byť náročné. Preto vám prinášame znaky, kedy sa sťahovacej firme radšej vyhnúť a hľadať inú.

stahovacia firma

1.) Nedostatočné informácie o firme

Našli ste reklamu na super lacné sťahovanie, neviete však nájsť o sťahovákoch žiadne informácie? Žiadna právna forma, žiadne sídlo? Radšej takúto ponuku rovno preskočte 🙂

 

2.) Príliš lacné ceny

Nadmieru lacná ponuka väčšinou znamená dve veci. Nekvalitné služby, alebo skryté poplatky. Nie je nič horšie, ako na konci sťahovania dostať poškodený majetok alebo konečnú faktúru s trojnásobnou cenou, akú vám odhadovali na začiatku.

 

3.) Slabá online reputácia

Ak si myslíte, že ste našli skvelú sťahovaciu firmu, jednou z prvých úloh by malo byť overiť si ich online. Hľadajte:

Recenzie – Internet je miesto, kde si veľa užívateľov navzájom vymieňa skúsenosti a radí si. Preto si pozrite recenzie na Googli a Facebooku, ktoré vami oslovená sťahovacia firma má.

Web firmy – Taktiež si prezrite web, ktorý by mal pôsobiť profesionálne. Ak web nemajú alebo vyzerá podozrivo, pravdepodobne nejednáte s kvalitnou sťahovacou firmou.

Prítomnosť na sociálnych sieťach – sťahovacie firmy sa radi pochvália aj svojim Facebookom, či Google+ účtom. Viete tu nájsť vcelku užitočné informácie.

 

4.) odmietanie osobnej obhliadky

Jednou zo základných znakov kvalitne sťahovacej firmy je, že neváha s obhliadkou vašich priestorov. Treba si uvedomiť, že odhady cez telefón alebo mail sú stále naozaj iba odhady. Iba na základe obhliadky totiž vieme veľmi presne naceniť naše služby a nebude nás ani vás čakať žiadne prekvapenie.

 

5.) neprofesionálne priestory

Neváhajte s návštevou sídla sťahovacej firmy 🙂 Uistíte sa tak, že jednáte naozaj s profesionálmi.

 

6.) Problémy s poistením

Sťahovacia firma, ktorá vám bude tvrdiť, že nepotrebujete žiadne poistenie nie je sťahovacia firma, s ktorou by ste chceli spolupracovať. Aj pri najväčšej opatrnosti a dlhoročných skúsenostiach sa občas stane, že sa niečo poškodí. To je fakt. A v takom prípade je nevyhnutné, aby vám takéto poškodenie bolo plne vynahradené.

 

7.) Vyhýbavosť

Nebojte sa a veľa sa pýtajte. Kvalitná sťahovacia firma vám na všetko ochotne a na rovinu odpovie.

 

Teraz, keď ste si vedomý našich varovaní, si budete môcť vybrať spoľahlivú sťahovaciu firmu, s ktorou bude sťahovanie príjemné a bezproblémové.