Sťahovanie bez sťahovacej firmy

Nezabudnite na kartóny!

Ak všetko správne zabalíte, polovicu času ušetríte!

Dôkladné balenie vecí je povinnosťou pri každom sťahovaní. Začať by ste však už mali pri správnom výbere baliacich kartónov. Niektoré kartóny zo známych nábytkárskych firiem bývajú niekedy aj tými najhoršími. Už z vlastných skúseností isto  viete , že veľmi dlho nevydržia. Buď pri ukladaní zmenia formu alebo sa vám celkom rozpadnú. Avšak existuje aj niekoľko iných riešení.  Neprehliadnite nasledujúce užitočné rady.

  • Informujte sa v nejakom obchode s ovocím a zeleninou, alebo v supermarkete, či by vám vedeli poskytnúť použité kartóny z banánov. Tieto sú nielen lacnejšie ale aj oveľa mohutnejšie. Ak práve potrebujete miesto pre vaše knihy, tak tieto krabice sú pre ne ako stvorené. Pretože sú menšie, nezabudnite si vziať o pár kusov viac.
  • Nekupujte škatule v nábytkárskej firme alebo v stavebninách, ale v sťahovacej firme vo vašom okolí. Dajú sa dokonca aj zapožičať čo je  oveľa praktickejšie. Navyše sú aj stabilnejšie ako tie z veľkoobchodu..
  • Ak by ste si však predsa len kúpili tradičné kartóny z veľkoobchodov, radšej sa dvojnásobne uistite. Prejdite dvakrát lepiacou páskou pozdĺž a dvakrát krížom spodkom škatule. Budete prekvapení, ale skutočne to dokáže robiť zázraky. Určite sa potešíte, ak sa vám škatuľa spopod rúk nerozpadne. Kartóny sa pokúste čo najlepšie uzatvoriť. Výrazne vám to uľahčí  manipulovanie s nimi ako aj transport.
  • Nezapĺňajte škatule úplne , ale radšej si nechajte viac miesta. Použite radšej 10 kartónov viac, ako by ste sa mali zaťažovať. Uvidíte váš chrbát sa vám za to poďakuje. Ak balíte napríklad knihy, tak aj pri nich si dávajte pozor na množstvo a nechajte si viac miesta, na vrch poukladanie ľahké predmety ako napríklad podušky, deky, alebo iné maličkosti.
  • Všetko si dôkladne označte. Ušetríte si tým čas a nemusíte sa dvakrát vracať po zabudnutú škatuľu.
  • Pri balení riadu použite staré časopisy alebo baliaci papier. Aj tu nešetrite baliacim papierom. Predovšetkým dbajte na špicaté predmety.

 

 

 

Dúfame, že sme Vám týmto článkom poskytli pár cenných rád pri vašej ceste za novým domovom .  Ak by ste sa po tomto príspevku predsa len rozhodli pre sťahovanie s profesionálmi, tak nás neváhajte kontaktovať.

 

Zdroj:

https://www.transport-koenig.at/blog/8-umzug-blog/21-umziehen-ohne-umzugsfirma-umzugskartons

Tipps zum Umzug mit Kindern

https://www.umzug-wien.at/blog/61-tipps-umzug-mit-kindern.html

Tipps zur Wohnungsuche

https://www.umzug-wien.at/blog/65-wohnung-suchen-mit-erfolg.html