Výber nového domova pre vašu rodinu

Už je rozhodnuté: Sťahujete sa s rodinou do zahraničia.  Prípravné obdobie sa začína a nastal čas pre dôležité rozhodnutia od dátumu sťahovania až po výber miesta , kde sa chystáte žiť.

Výber toho správneho domova je zárukou pre vašu dlhodobú spokojnosť.  Takisto aj výber susedov hrá dôležitú rolu  pri zabývaní sa. Viete však , na čo treba brať najväčší ohľad, keď sa sťahujete do celkom neznámej krajiny?

Už roky sme pomáhali rodinám pochádzajúcich z rôznych kontinentov pri výbere toho správneho domova. Zhromaždili sme pre vás tie najdôležitejšie veci , ktoré by ste mali zvážiť , ak sa práve chystáte žiť v zahraničí.

reading-77167

1. Cenová  dostupnosť

Väčšina expertov si vyberá svoj budúci domov už  predtým ako pricestujú do zahraničia.  Nie je to samozrejme nevyhnutnosť , ale mali by ste si urobiť malý prieskum predtým ako vyrazíte. Váš príjem v novej krajine bude závisieť od mnohých faktorov. Poznáte miestne dane? Porovnali ste si životné náklady s vašou domovskou krajinou?  Aké aktivity plánujete robiť vo vašom voľnom čase?  A čo budú robiť vaše deti? Zváženie všetkých týchto skutočností vám uľahčí vytvoriť si obraz o novom domove.

2. Lokalita

Pokiaľ ľudia hľadajú nový domov, lokalita hrá pre nich zrejme tú najdôležitejšiu úlohu. Pred plánovaným odchodom by ste mali zvážiť niekoľko dôležitých vecí. My vám prinášame niekoľko z nich.

– Aké sú možnosti zamestnania sa?

– Môžu sa moje deti ľahko dostať do školy alebo navštevovať mimoškolské aktivity?

– Je tu verejná doprava alebo doprava zabezpečujúca prevoz detí do školy?

– Sú obchody a iné vybavenia v rozumnej vzdialenosti?

– Je to pokojná a pre rodiny priateľská oblasť?

3. Dostupnosť

Miesto pre váš domov je už  vybraté.  Tešíte sa , že ste konečne našli  ideálnu lokalitu. Pri hľadaní však postupne zisťujete , že nie je všetko také ružové , akoby sa na prvý pohľad mohlo zdať. Cena je buď privysoká, alebo k dispozícii nie sú žiadne voľné domy  či byty. V takomto prípade by ste mali mať otvorené vždy bočné dvierka. Nezameriavajte sa len na centrum, ale poobzerajte sa aj po iných okrajových štvrtiach. Dopyt a ponuka sa v závislosti od miesta môže výrazne líšiť. Preto buďte vždy obozretný a majte pripravených niekoľko alternatív.

4. Domáce zvieratá

Pri výbere nového domova myslite aj na svojich domácich miláčikov. V prípade , že hľadáte apartmán, tak si premyslite , či je dostatočne veľký nielen pre vás ale aj pre vašich najvernejších priateľov.  Myslite aj na zelené plochy a parky pre každodenné prechádzky. Niektorí vlastníci by sa mohli zdráhať domácich zvierat či už v byte alebo dome. Takže sa nezabudnite vždy spýtať , či zvieratá sú povolené, a ak áno ,  tak či sú tu nejaké pravidlá , ktoré treba dodržiavať.