Ako sa počas sťahovania nezblázniť

Sťahovanie rozhodne nie je niečo, čo by ľudia robili, pretože ich to baví. Sťahovanie je únavné, stresujúce a časovo náročné. Je veľmi dôležité si počas celého procesu sťahovania udržať chladnú a pokojnú hlavu a občas brať veci s nadhľadom 🙂 V tomto článku sa dozviete, ako sa počas sťahovania nezblázniť a všetko prežiť s pohode.

stahovanie-bez-problemov

Dýchajte. Počas sťahovania sa takmer určite stane niečo, s čím pôvodný plán nepočítal. Krabica sa nezmestila do sťahovacieho auta, či začalo pršať? Čokoľvek sa stane, zhlboka sa nadýchnite a napočítajte do 10. Problém to síce nevyrieši, ale pomôže vám to k riešeniu prísť s chladnejšou a pokojnejšou hlavou. Nie je nič horšie, ako vzniknutú situáciu riešiť zbrklo a bezhlavo.

 

Oddychujte. Možno sa vám bude zdať ako dobrý nápad pokúsiť sa baliť a sťahovať bez akejkoľvek prestávky v jednom kuse. Nie je. K pohode vám iba prospeje čas aj pre seba. Či už je to pravidelná prechádzka alebo dlhý kúpeľ, neodopierajte si všetko len kvôli tomu, aby ste mohli baliť krabice o pár minút dlhšie.

 

Dodržujte pitný režim. Ako pri každej fyzickej práci, aj pri sťahovaní rýchlo strácate tekutiny. Nezabudni na pravidelné občerstvenie a pokojne si dajte aj nejaký ten pohárik vína na večer a odpočiňte si 🙂

 

Doprajte si kvalitný spánok. Spánok je nesmierne dôležitý pre vašu dobrú náladu a zároveň pomôže k vyššiemu nasadeniu. Môžete sa uberať o spánok s tým, že budete mať viac času na sťahovanie, ale jediné čo sa stane, že budete pomalší a navyše aj náladovejší. 7 hodín kvalitného spánku je počas sťahovania povinnosť.

 

Nechajte si pomôcť. Ak si všetko necháte na svojej hlave a ramenách, zbláznite sa. Nechajte časť starostí a povinností špecializovanej sťahovacej službe. Pomôžu vám s nosením vecí, prepravou, skladovaním alebo aj balením.

 

Čítajte náš blog 🙂 Nájdete v ňom kopec ďalších tipov, ako sa presťahovať bezpečne a bez zbytočných komplikácií.