7 tipov, ako ušetriť pri sťahovaní

Povedzme si hneď na začiatok, sťahovanie nie je lacná záležitosť. Existujú však spôsoby, ako to neprepáliť a udržať náklady na prijateľnej hladine. Poďme teda rovno na tipy, ako ušetriť pri sťahovaní.

ako usetrit pri stahovani

1.) Urobte si budget. A držte sa ho. Odhadnite dopredu, čo vás bude koľko stáť. Urobíte si tak predstavu, koľko peňazí miniete a bude vedieť s nimi lepšie hospodáriť.

 

2.) Stravujte sa doma. Počas sťahovania vás určite bude lákať vyjsť si do mesta do reštaurácie. Skúste tomu pár krát odolať a navarte si doma a doneste si obed aj do práce. Značne to poteší váš rozpočet.

 

3.) Opravu drobností zvládnete aj sami. Uvidíte, že počas sťahovania narazíte na pár vecí, ktorým sa zíde údržba. Netreba na všetko volať opravára, veľa vecí zvládnete sami. Uvoľnené skrutky v nočnom stolíku? Poškrabané drevo na skrini? Nebojte sa, poradíte si s takýmito maličkosťami aj sami 🙂

 

4.) Darujte prebytočné veci. Ako darovanie zbytočností ušetrí peniaze? Jednoducho. Pri sťahovaní platí, čím väčší objem sťahujete, tým to vyjde drahšie. Nevláčte so sebou teda veci, ktoré už nikdy v živote nevyužijete.

 

5.) Garážový výpredaj. V našich končinách nie veľmi populárna vec. Ale tak prečo ju nevyskúšať? Môže vám prihodiť pár financií, ktoré sa môžu hodiť.

 

6.) Urobte si porovnanie sťahovacích firiem. Neuspokojte sa hneď s prvou ponukou sťahovacej služby, ktorú nájdete. Nechajte si cenovú ponuku urobiť u viacerých. Ale pozor! Tá najlacnejšia voľba taktiež väčšinou nebýva tá správna 🙂 Nekvalitné, ale lacné sťahovacie služby v konečnom dôsledku vedia skôr ublížiť, ako pomôcť.

 

7.) Sťahovanie mimo sezóny. Skúste si so sťahovacou službou dohodnúť dátum, kedy nie sú až tak vyťažený. Cenu to občas vie ovplyvniť. Taktiež sa lacnejšie sťahuje mimo víkendu a sviatkov.

 

A ešte jeden tip na záver. Nečíslujeme ho, aby sme si zachovali počet tipov na magickej sedmičke 🙂 Odstavte nepodstatné služby. Zastavte donášku novín, vypnite telefón a pod. Zamyslite sa, či stále nevyužívate nejakú službu, ktorú už nepotrebujete.