8 tipov, ako na sťahovanie v zime

Veľmi zvoľna sa blížia Vianoce, čas pokoja a pohody. No, teda pokiaľ neplánujete sťahovanie. Sťahovanie nie je naozaj nič jednoduché a preto vám prinášame niekoľko tipov, ako si zachovať zdravý rozum a ako prežiť sťahovanie v zime.

stahovanie v zime

 

1.) Nezabúdajte, že v zime je svetla menej. Dni sú kratšie, večer je tma skôr. Myslite na to. Je naozaj dôležité využiť čo najviac denného svetla, obzvlášť v zime. A nie len to, cez deň jej aj to počasie o niečo krajšie.

 

2.) Ok svetlo by bolo, čo ďalej? Teplo! Dávajte pozor, aby ste boli vždy v teple. Zároveň však často budete potrebovať prenášať ťažké veci a s hrubým kabátom to veru nepôjde ľahko. Vyriešte to niekoľkými vrstvami tenšieho oblečenia, ktoré vás dobre zaizolujú a ponúknu potrebnú flexibilitu. A nezabudnite na horúci čaj! 🙂

 

3.) Odpratávajte sneh z chodníkov a príjazdových ciest. Nie je nad to pohybovať sa po čistej príjazdovke bez obáv z toho, že zakopnete, či narazíte na skrytý ľad. V takom prípade sa nemusia poškodiť iba vaše veci, ale aj vy. Nezabudnite aj na posypovú soľ.

 

4.) Pozor na podlahy. V zime je na podlahy pri sťahovaní obzvlášť veľký nápor. Chodíte von a opäť dovnútra, často bez toho, žeby ste sa unúvali s čistením obuvy, či nábytku. Trpia vtedy najmä koberce. Čo s tým? Niekoľko kusov kartónu, novín, či plastová fólia v najrušnejších miesta výrazne pomôže.

 

5.) Klasické zimné pomôcky si pri balení nechajte na záver. Patrí tu lopata, rukavice, škrabka na ľad a náhradné kusy teplého oblečenia. Môžu sa vám zísť.

 

6.) Občas hoďte očko na predpoveď počasia. Lepšie sa vďaka tomu pripravíte na to, čo vás môže čakať. Pekné slnečné dni využite čo najlepšie. Naopak pri fujaviciach možno nezaškodí, aby ste chvíľku ostali vo vnútri.

 

7.) Dbajte viac na krabice. Pri sťahovaní v zime na ne môže ľahko napadnúť sneh, ktorý sa roztopí a premočí celý obsah. Extrémne zmeny teploty môžu popraskať vaše sklo, či poškodiť elektroniku. Preto dávajte pozor, aby krabice boli pod holým nebom čo najmenej. Po presťahovaní ich nerozbaľujte hneď, ale dajte im čas, aby sa adaptovali na izbovú teplotu.

 

8.) Nechajte si pomôcť od profíkov. Takmer s každým z týchto krokov by vám vedela pomôcť kvalitná sťahovacia služba. Či už ide o sťahovanie, či balenie, obzvlášť v zime je čas naozaj si nechať pomôcť. Potrebujete našu asistenciu? Napíšte nám a my sa vám ozveme s cenovou ponukou na mieru zdarma.