8 tipov, ako z nového bývania urobiť domov

Tak a sťahovanie je kompletné. Všetky svoje veci máte v novom dome či byte. Čo ďalej? Pripravte sa, že nasledujúce dni či týždne budete žiť medzi krabicami. Zbaliť svoje veci pred sťahovaním je jedna vec, je však nutné ich aj vybaliť. Ako to urobiť tak, aby ste sa začali čo najskôr cítiť naozaj doma? Prinášame vám niekoľko užitočných tipov a trikov, ako si zútulniť svoje nové bývanie a urobiť ho svojim domovom.

domov

1.)        Začnite kúpeľňou. Kúpelne bývajú oproti ostatným izbám menšie a zariadite ich veľmi rýchlo. Ich dopad na vaše pohodlie po sťahovaní však bude nenahraditeľný. Väčšina ľudí začína svoj deň práve rannou hygienou a tak si túto rutinu viete veľmi spríjemniť, ak kúpeľňu pripravíte ako prvú.

 

2.)        Sústreďte sa na jednu izbu. Túto izbu sa snažte zariadiť čo najskôr po presťahovaní a čo najviac ju zútulnite. Ponúkne vám tak útočisko a pokojné pohodlné miesto, kde si budete môcť riadne odpočinúť. Ako fyzicky, tak aj psychicky. Ideálnou miestnosťou je v tomto prípade spálňa. Nie je nič lepšie, ako si po náročnom dni dopriať kvalitný spánok.

 

3.)        Dajte si prechádzku po okolí. Potrebujete sa zžiť nielen so stenami, ale aj s prostredím mimo domu. Spoznajte, čo všetko sa v okolí nachádza a zvykajte si na nové cestičky a miesta. Navyše kvalitná prechádzka na čerstvom vzduchu nikdy neuškodí 🙂

 

4.)        K domovu patrí domáca strava. Aj keď donáške sa asi po presťahovaní nevyhnete, skúste dbať aj na varenie. Nič nespríjemní domov tak dobre, ako vôňa dobrého jedla.

 

5.)        Potešte svoje uši. Nielen vôňa urobí z domu domov. Pustite si pri vybaľovaní dobrú hudbu a užívajte si svoje nové bývanie. Aj nepatrné maličkosti môžu urobiť tú najväčšiu zmenu. Mali ste v starom byte nástenné hodiny? Možno si teraz uvedomíte, že vám ich tikanie chýba. Neváhajte a zaveste ich čo najskôr.

 

6.)        Vybaľte obľúbené veci. Každý ich má. Či už to je obľúbený vankúš, plyšiak alebo obyčajný sklenený pohár, vždy sa nájde predmet, ktorý vám ukáže, že ste DOMA. Potešte sa teda tým, že ho vybalíte hneď ako je to možné. Dočasne ho môžete dať napr. do spálne, alebo inej miestnosti, ktorú ste zariadili podľa bodu 2.).

 

7.)        Udržte si rutinu. Stereotyp nie je vždy zlý. Každodenné zvyky, ktoré si prinesiete po sťahovaní do nového bývania, vám pomôžu rýchlejšie sa udomácniť. Pomôže aj taká maličkosť, akou je napríklad držiak na kľúče pri vchodových dverách.

 

8.)        Zoznámte sa so susedmi. Je dôležité udržiavať dobré vzťahy s okolím. Urobte dobrý dojem tým, že sa prídete predstaviť svojim novým susedom. Môžete so sebou aj priniesť nejakú tú pečenú sladkú maličkosť. Napomôžete tak pozitívnym dlhodobým vzťahom a novým priateľstvám.

 

Sťahovanie je náročný proces. Potrebujete pomôcť? Ak áno, obráťte sa na nás. Radi vám pomôžeme, či poradíme.