7 spôsobov, ako zvládnuť stres pri sťahovaní

Sťahovanie je veľmi náročným a stresovým zážitkom. Nie nadarmo sa vraví, že je lepšie dva krát vyhorieť, ako sa raz sťahovať. Avšak existujú spôsoby, ako si tento stres uľahčiť a ako ho ľahšie zvládnuť.

stres pri sťahovaní

1.)        Pripravte si plán. Toto zdôrazňujeme vždy a všade. Je kľúčové mať aspoň základný prehľad o úlohách a časovom harmonograme, akým budete postupovať. Pomôže vám priorizovať si povinnosti. Nezabudnete na nič dôležité a vyhnete sa panike, ak na niečo zabudnete. Začnite čo najskôr, aby ste mali dostatočnú časovú rezervu a mohli postupovať čo najpokojnejšie.

2.)        Vytrieďte svoje veci. Ďalšia vec, na ktorú radi upozorňujeme. Sťahovanie je ideálnym časom, kedy sa zbaviť zbytočností. Určite máte oblečenie, ktoré ste nenosili roky. Po presťahovaní sa to nezmení 🙂 Preto namiesto toho, aby ste zo sebou vláčili veci, ktoré aj tak nikdy nepoužijete, darujte ich napríklad charite. Nemajte obavy, tento krok neoľutujete.

3.)        Zavolajte na pomoc kamarátov. S kamošmi je vždy zábava. A to pri sťahovaní platí dvojnásobne. Nebojte sa požiadať ich o výpomoc so sťahovaním, určite neodmietnu. Nezabudnite sa o nich dobre postarať, oddýchnite si pri pizze a limonáde. Sťahovanie s priateľmi bude pre vašu psychiku veľkou úľavou.

4.)        Netýrajte sa. Aj keď ste ten najorganizovanejší a najzodpovednejší človek, ak sa sťahujete na vlastnú päsť, niečo sa skôr či neskôr pokazí. Ak sa s tým zmierite, môžete ku sťahovaniu pristupovať o niečo uvoľnenejšie a zachováte si psychickú pohodu.

5.)        Rozlúčte sa so starým bývaním. So starým domovom máte určite množstvo spomienok a chováte k nemu patričné emocionálne puto. Nezabudnite sa s nim rozlúčiť dobrou fľašou vína a dobrými priateľmi.

6.)        Udržte si rutinu, ako sa len dá. Sťahovanie vám kompletne nabúra váš režim. Snažte sa však udržať určitý štandard. Stravujte sa zdravo a poriadne a neokrádajte sa o spánok.

7.)        Privítajte nový domov. Tak ako ste sa rozlúčili so starým, privítajte aj nové bývanie. Pomôže vám lepšie sa udomácniť a jednoducho cítiť sa ako doma.

 

Udržať si psychickú pohodu a minimalizovať stres je pri sťahovaní nesmierne dôležité. S mnohými vecami vám môžeme pomôcť. Ak máte záujem o naše služby, neváhajte nás kontaktovať. Budeme viac než radi, ak vám budeme môcť pomôcť.