Sťahovanie firmy – tieto 3 oblasti nesmiete podceniť!

V živote takmer každej firmy príde čas, kedy bude musieť opustiť svoje staré priestory a usídliť sa v iných. Nezáleží pritom, či ste svoje staré priestory prerástli, alebo sa sťahujete len kvôli zmene prostredia, sťahovanie firmy je zložitý proces, ktorý si vyžaduje dôkladné naplánovanie a bezchybné prevedenie. Sťahovanie firmy naruší celý pracovný proces a môže spôsobiť dočasný pokles produktivity. Ak sa však dobre pripravíte, v kombinácii s kvalitnou sťahovacou službou dokážete efektívne zminimalizovať prípadné straty na obrate. V tomto článku vám ponúkneme návod, ako na to.

Sťahovanie firmy návod

Plánovanie

Ak viete, kedy sa budete sťahovať, nie je dôvod čakať s prípravami. Aj jednoduchý časový rozpis vám výrazne uľahčí celý proces. Vopred vybavte všetky potrebné formality a papierovačky, nech vás pri presune nezdržuje byrokracia. Urobte si podrobný zoznam vecí, ktoré budete sťahovať a ideálne si ich aj nafoťte. Dohodnite si obhliadku so sťahovacou službou a samotné termíny sťahovania. To nás privádza k ďalšiemu bodu.

 

Spoľahlivá sťahovacia služba

Jeden z kľúčov bezproblémového sťahovania je zabezpečenie kvalitnej a spoľahlivej sťahovacej služby. Je nesmierne dôležité, aby sa žiaden firemný majetok nepoškodil a žiadne firemné dokumenty nestratili. Aj tí najväčší profesionáli sa však občas nevyhnú nejakému tomu škrabancu. Preto je nevyhnutné, aby sťahovacia služba, s ktorou budete spolupracovať, mala vysoké poistenie zodpovednosti za prípadnú škodu spôsobenú pri sťahovaní. To vám značne zúži okruh sťahovacích firiem, keďže málokto na to naozaj dbá. Pri spokojnosti navyše získate dlhodobého partnera, s ktorým môžete spolupracovať aj v budúcnosti.

 

Balenie

Nepodceňte silu ochranných materiálov! Protinárazová bublinková fólia bude váš najlepší kamarát. Ak baliť nechcete, alebo sa toho obávate, dobrá sťahovacia služba vám pomôže aj s tým. Predsa len majú aj s balením bohaté skúsenosti a vedia, ako ochrániť váš cenný majetok. Čo sa týka firemných dokumentov, krabice s nimi riadne označte a dbajte na to, aby ste ich do krabíc nehádzali náhodne. Pri vybaľovaní si za to neskôr poďakujete.