Sťahovanie bytov – 5x čo robiť a 5x čo nerobiť

V živote sa bude sťahovať takmer každý. Skôr, či neskôr, sa tomu nevyhnete ani vy. Dopredu vás musíme upozorniť, že to vôbec nie je jednoduchá záležitosť. Preto sa snažíme vám to čo najviac uľahčiť, prostredníctvom našich sťahovacích služieb a taktiež prostredníctvom tohto blogu. Dnes sa budeme venovať tomu, čo robiť a čo nerobiť, ak idete sťahovať domácnosť.

Rady pri sťahovaní bytov

Čo nerobiť?

1.) Neotáľajte s balením. „Veď to zbalím pár dní pred sťahovaním.“ Verte nám, nezbalíte. Budete sa čudovať, ako pomaly to ide. Začnite skoro a vyhnite sa stresu, ktorý príde tesne pred sťahovaním. Nezabudnite aj správne označiť krabice a baliť podľa izieb. Ak vám chýbajú krabice, vždy si ich môžete požičať priamo od nás.

2.) Nesťahujte všetko. Sťahovanie je zároveň ideálny čas na upratovanie. Pri balení narazíte na množstvo vecí, ktoré ste roky nepoužili. Tak načo ich ťahať so sebou? Pretriedite svoje veci a zároveň ušetríte na sťahovaní.

3.) Neobjednávajte sťahovaciu službu iba podľa ceny. Pri príliš nízkych cenových ponukách zväčša býva ukrytý problém. O tom, ako si správne vybrať sťahovaciu službu, sa viac dozviete v tomto článku.

4.) Nezanedbajte úradné povinnosti. Bohužiaľ pri sťahovaní sa nevyhnete ani obľúbenej byrokracii. Dávať na všetko pozor a mať vo všetkom prehľad je takmer nadľudská úloha, preto sme pripravili prehľad, čo všetko vybaviť po presťahovaní v tomto článku.

5.) Nezabudnite sa rozlúčiť so starým bývaním a privítať to nové. Každý si k starému bývaniu viaže nejaké emocionálne puto. Určite si vyhraďte jeden večer na relax, pri ktorom si môžete pri fľaši dobrého vína zaspomínať, čo všetko ste zažili. Samozrejme, aj po presťahovaní si nové bývanie zaslúži kolaudačku.

 

Čo robiť?

1.) Informujte sťahovaciu službu. Už pri prvom kontakte je dobré vedieť, čo, kedy a kam chcete sťahovať. Nám to výrazne uľahčí prácu a dokážeme vám poskytnúť presnejšie informácie a zároveň rýchlejšie.

2.) Myslite na deti a domácich miláčikov. Sťahovanie je pre dieťa často veľmi stresujúca záležitosť. V okolí má určite veľa kamarátov, s ktorými nebude mať taký kontakt ako doteraz. Bude bývať v novom prostredí a bude sa opäť musieť zaradiť medzi rovesníkov. Venujte preto dieťaťu dostatočnú pozornosť, aby ste mu uľahčili celý proces sťahovania. Ak máte domáceho maznáčika, nezabudnite ani na neho. Taktiež si bude musieť zvykať na úplne nové prostredie a môže trvať, pokiaľ sa úplne udomácni.

3.) Začnite skoro. Sťahovanie nezačína balením. Určite kontaktujte sťahovaciu firmu čo najskôr, aby ste si vedeli ujasniť podrobnosti a termíny. Pripravte si plán, ako pri sťahovaní bytu budete postupovať. Verte, sami sebe neskôr poďakujete.

4.) Nechajte si vypracovať cenovú ponuku. Nezabudnite, že tu sme pre vás. Ak nám dodáte potrebné informácie, vieme vám povedať, koľko vás sťahovanie bude stáť. Samozrejme sme dostupní aj k osobnej prehliadke, kde nám môžete všetko vysvetliť a poukazovať.

5.) Nechajte si pomôcť. Mnohokrát sa stane, že celková cena sťahovania na vlastnú päsť prevýši náklady na sťahovanie s profesionálnou sťahovacou firmou. Nehovoriac o úmornej fyzickej práci, ktorá by vás čakala. Prečo sa takto trápiť? Nechajte si pomôcť. V prípade akýchkoľvek problémov alebo otázok nás neváhajte kontaktovať.