Sťahovanie do Bratislavy pre fanúšika múzeí

Zmeniť mesto a miesto, kde bývate, nie je len tak. So sťahovaním medzi mestami prichádza úplne nové, cudzie prostredie, ktoré vôbec nepoznáte. Preto sa budeme touto sériou „Sťahovanie do Bratislavy pre fanúšika…“ snažiť aspoň malou troškou prispieť k vašej lepšej adaptácii. Sťahujete sa do Bratislavy a obľubujete históriu? V tom prípade sú pre vás nasledujúce riadky ako stvorené. Ako už napovedá nadpis, budeme sa venovať rôznym múzeám, ktoré v Bratislave nájdete.

sťahovanie múzeá

Múzeum dejín mesta

Akým lepším múzeom otvoriť náš zoznam, ako Múzeom dejín mesta. Ak sa po sťahovaní budete chcieť dozvedieť niečo o histórii mesta Bratislava, toto je miesto pre vás. Nachádza sa v komplexe budov Starej Radnice. Prejdete obrovským časovým obdobím, od praveku až po súčasnosť.

Múzeum vinohradníctva

Ak obľubujete kvalitné víno a zaujímate sa o históriu slovenského vinohradníctva, máme pre vás dobrú správu. Po presťahovaní do Bratislavy budete mať možnosť navštíviť Múzeum vinohradníctva, ktoré sa nachádza na prízemí a v suteréne Apponyiho paláca v mestskej časti Staré mesto.

Múzeum dopravy

Tu si na svoje prídu obdivovatelia starých lokomotív, automobilov, či dokonca bicyklov. Múzeum nájdete v priestoroch prvej bratislavskej železničnej stanice. Môžete zažiť celú históriu slovenskej dopravy, ktorá je mimoriadne bohatá. Nájdete tu prototypy slovenských automobiliek z obdobia po druhej svetovej vojne, ako aj vojenské vozidlá. Jedna z hál je venovaná výlučne slovenskej železničnej histórii. Obsahuje dobové rovnošaty, rôznu zabezpečovaciu, oznamovaciu a signálnu techniku a iné historické predmety železničnej dopravy na Slovensku. Na návštevu múzea si vyhraďte dostatok času, je sa totiž na čo pozerať.

Múzeum zbraní

Michalská veža je sídlom múzea zbraní. Ide o pozostatok historického mestského opevnenia a je jedným z najznámejších pamiatok Starého mesta. Samotné múzeum už návštevníka oboznámi s históriou mestského opevnenia, remeslami spojenými s obranou mesta a aj, ako názov múzea napovedá, s dobovými používanými zbraňami. Návštevou zažijete kus histórie vášho nového mesta po sťahovaní.

Múzeum hodín

V tomto múzeu sa zoznámite s históriou hodinárstva v období od konca 17. storočia do konca 19. storočia. Nachádza sa v rokokovom dome U dobrého pastiera. Každému obdivovateľovi dokonalých a presných mechanizmov odporúčame návštevu. Múzeum hodín je súčasťou Múzea mesta Bratislava.

Múzeum historických interiérov

Aj Múzeum historických interiérov je súčasťou Múzea mesta Bratislava. Nachádza sa nad Múzeom vinohradníctva, na prvom a druhom poschodí Apponyiho paláca. Venuje sa historickým obydliam a dobovému interiéru.

Detské múzeum

Ak ste sa sťahovali do Bratislavy s deťmi, aj pre tie sa nájdu múzeá. Ideálnym je Detské múzeum, ktoré sídli na Vajanského nábreží. Organizuje výstavy určené tým najmenším. Môžu tu uplatniť svoju prirodzenú zvedavosť a rozvíjať svoj rozhľad.

Sťahovanie nemusí byť iba utrpením. Myslite na tie možnosti, čo v novom meste máte. Obzvlášť, ak tým mestom je Bratislava. Svoje si tu nájde naozaj každý. napr. aj fanúšik múzeí. Tešíme sa na vás pri našom ďalšom článku.