7 rád, ako pripraviť zrkadlá na sťahovanie

Pri sťahovaní prídete do kontaktu s mnohými krehkými vecami. Sťahovať musíte všetky taniere, poháre, či kvetinové vázy. Sťahovať veľmi pravdepodobne budete aj zrkadlá. Keďže nechceme, aby ste mali 7 rokov nešťastia, prinášame 7 tipov, ktoré vám ich pomôžu presťahovať bezpečne a celé.

Sťahovanie zrkadlo

1.)        Krabica, v ktorej bude zrkadlo uskladnené, musí byť väčšia, ako samotné zrkadlo. Musí byť v sťahovacom aute úplne uzavretá, aby bola schopná ochrániť celé zrkadlo.

 

2.)        Na prednú stranu nalepte širokou lepiacou páskou veľké X. Môžete ho takto prelepiť aj niekoľkokrát. Aj keď všetko zlyhá a zrkadlo sa nakoniec aj tak rozbije, zrkadlo sa týmto spôsobom neroztriešti. Ak však dodržíte všetky ostatné rady, vaše zrkadlo veľmi pravdepodobne prežije bez ujmy.

 

3.)        Najlepšia baliaca pomôcka? Bublinková fólia! Dá sa nájsť kdekoľvek a aj cenovo je veľmi dostupná. Bublinkovou fóliou zrkadlo pevne obaľte. Ideálne hneď niekoľkými vrstvami. Výrazne tak znížite tlak na povrch zrkadla pri rôznych otrasoch v sťahovacom aute.

 

4.)        Novinový papier je váš priateľ. Ak položíte zrkadlo obalené do bublinkovej fólie do pripravenej krabice, ostane vám vždy kúsok voľného priestoru medzi fóliou a stenami krabice. Ten vyplňte pokrčenými stránkami z novín. Ešte lepšie tak zabezpečíte zrkadlo proti náhodným otrasom v sťahovacom aute.

 

5.)        Dávajte pozor aj na rohy zrkadla. Ak vlastníte zrkadlo s 90-stupňovými rohmi, riešenie je jednoduché. Ochranu na rohy môžete vyrezať z kartónu tak, aby zapadla na jednotlivé rohy. Vyhnete sa tak nechceným škrabancom a poškodeniam.

 

6.)        Nezabudnite jasne a viditeľne označiť krabicu. Tento krok je nesmierne dôležitý. Ten, kto bude s krabicou manipulovať, musí vedieť, že pracuje s krehkým materiálom. Mechanická ochrana totiž stačiť nemusí. S krabicou sa musí pracovať so zvýšenou opatrnosťou. Označiť krabicu môžete výraznou fixkou a veľkým nápisom „Krehké“.

 

7.)        Zrkadlo je zabalené. Čo ďalej? Potrebujeme ho už iba presťahovať. Do sťahovacieho auta zrkadlo v žiadnom prípade nedávajte vodorovne. Zrkadlo totiž neunesie žiadny tlak a takýmto spôsobom ho zaručene rozbijete. Ideálne je oprieť ho zvislo o stenu úložného priestoru. Je potrebné sa vyhnúť množstvu vecí tesne naskladaných v blízkosti zrkadla. Takisto môžu spôsobovať príliš veľký tlak na zrkadlo. Na vrchu by samozrejme nemalo byť uložené nič.

Bojíte sa o bezpečnosť svojich krehkých zrkadiel? Nechajte to na nás! So sťahovaním máme bohaté skúsenosti a venujeme sa mu poctivo. Váš majetok je u nás v bezpečí.