Ako sa presťahovať do správneho susedstva

Sťahujete sa do nového domu, ktorý je pre vás ako z rozprávky. Dajte si však pozor, aby patril do správnej lokality. Zaľúbiť sa do domu, ktorý nie je v tom najlepšom susedstve, je nebezpečné. Ako sa presťahovať do toho správneho? To sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

ako sa presťahovať do správneho susedstva

 

Ideálne susedstvo

Ako prvé si vyprofilujte ideálne susedstvo. Skúste odpovedať na tieto otázky:

  • Máte deti ale sa chystáte ich mať?
  • Ako sa plánujete pohybovať po meste? Autom, pešo, hromadnou dopravou?
  • Ako ďaleko ste ochotný dochádzať do potravín, drogérie a iných obchodov?
  • Akú úroveň „ruchu“ zvládnete? Chcete byť v centre diania, alebo radšej uprednostníte pokoj a ticho?
  • Čo vám vadí na terajšom susedstve?

 

Po zodpovedaní všetkých otázok máte na stole ideálne susedstvo. Pri každej obhliadke si zistite, či lokalita spĺňa vaše požiadavky.

 

Občianska vybavenosť

To však nie je všetko. Uistite sa, že nové susedstvo má potrebnú občiansku vybavenosť. Ako blízko sú najbližšie potraviny? Najbližšia lekáreň? Reštaurácia? Škola? Škôlka? Pošta? Dostanete sa všade, kam potrebujete, pešo?

 

Susedia

Samozrejme, susedia samotní budú priamo ovplyvňovať kvalitu vášho života. Skúste si aj o nich čo-to zistiť dopredu. Je potrebné si uvedomiť, že so susedmi budete zdieľať rovnaké steny (alebo ploty, ak idete do rodinného domu) a budete ich denne stretávať. Správne zapadnúť do miestnej kultúry je tak nesmierne dôležité.

 

Okolie

Čo všetko by sa dalo v okolí robiť? Veľa voľného času budete tráviť v byte alebo jeho blízkosti. Máte možnosti, ako ho tráviť príjemne? Nachádza sa v blízkosti park alebo iná zeleň na relaxačné prechádzky? Alebo ste športovec a sú pre vás dôležité športoviská? Čo nejaká knižnica, či divadlo? Nebolo by príjemné po presťahovaní zistiť, že vlastne jediné miesto, kde sa môžete zabaviť, či oddýchnuť, je u vás doma. Je potrebné mať možnosť sa občas vyvetrať obyčajnou prechádzkou po prírode.

 

Nebezpečné miesta

V neposlednom rade každá štvrť má svoju povesť. Aj keď často ide o nafúknuté povery a zveličovanie, za všetkým sa skrýva kúsok pravdy. Budete sa určite chcieť vyhnúť štvrtiam, ktoré sú známe zvýšenou kriminalitou. Nie je nič horšie, ako báť sa vyjsť po zotmení z dverí bytu.

 

Na záver nám neostáva, iba dodať, aby ste adekvátnu časť hľadania nového domova venovali aj prieskumu susedstva. Po presťahovaní totiž už bude neskoro 🙂 Potrebujete asistenciu so sťahovaním? Neváhajte a nechajte si vypracovať cenovú ponuku na sťahovanie úplne bezplatne.