6 problémov, ktorým môžete pri sťahovaní čeliť

„Milujem sťahovanie!“ To nepovedal asi nikdy nikto. Povedzme si na rovinu, sťahovanie je stresujúce. A náročné. Spomenuli sme stresujúce? Nie je divu, že sa ľudia vzdávajú sťahovania „na vlastnú päsť“ a spolupracujú radšej so sťahovacími službami (mimochodom typom sťahovania sa venujeme v predchádzajúcom článku) To ale neznamená, že stres opadne. Vždy sa môžu veci pokaziť. Pozrime sa preto na to, ako sa pripraviť na sťahovanie a na čo si dávať pozor.

problémy pri sťahovaní

 

1.) Problémy s balením. S balením nečakajte. Najhoršie, čo môžete urobiť, je povedať si: „veď to zvládnem deň pred sťahovaním“. Nezvládnete. Nielen, že nebudete stíhať, môžete naraziť na ďalšie problémy. Nedostatok krabíc, baliaceho materiálu a pod. Začnite tak skoro, ako sa len dá! Ušetríte si tak množstvo stresu a celé sťahovanie prebehne hladšie a pohodlnejšie.

 

Stresový level: 8/10                      Nepríjemná situácia, ale nebude to koniec sveta (iba takmer).

 

2.) Nábytok sa nezmestí cez dvere. Táto situácia nastáva pomerne často, preto vždy odmerajte dopredu, aký nábytok sa zmestí cez dvere a čo bude treba rozmontovať. Sťahovanie bytov sa tak výrazne uľahčí.

 

Stresový level: 5/10                      Prinajhoršom to mierne spomalí sťahovanie, žiadna katastrofa.

 

3.) Počasie. Zlému počasiu sa predchádza iba ťažko. Jediné, čo môžete urobiť, je sledovať predpoveď a vybrať si deň, kedy je pravdepodobnosť dažďa najnižšia. Ani to však nemusí byť 100-percentné riešenie a hlásené bezoblačno vám môže poriadne premočiť kabát.

 

Stresový level: 5/10                      Počasie sa môže pokaziť. Zmierte sa s tým a nenechajte sa ním rozhodiť.

 

4.) Zranenie. Sťahujete na vlastnú päsť? Pripravte sa na to, že si veľmi ľahko môžete poraniť chrbát pri dvíhaní bremien, alebo si pustíte niečo na nohu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je dobré zvoliť sťahovaciu firmu. Rada na záver: nepomáhajte nám, my to zvládneme 🙂

 

Stresový level: 9/10                      Neriskujte svoje zdravie, keď nemusíte.

 

5.) Nedôveryhodná sťahovacia služba. Tak, ako existujú profesionálne sťahovacie služby, ktoré budete milovať, tak existujú aj tie menej odborné a o niečo pochybnejšie. Ťažko nájsť horšiu situáciu, ako spoluprácu s nekvalitnou sťahovacou službou. Poškodený nábytok, vyššie ceny ako bolo vopred dohodnuté, skryté poplatky a pod. Vyberte si dobre, pomôcť vám môže tento náš starší článok.

 

Stresový level:10/10         Venujte pred sťahovaním viac času prieskumu trhu. Vyplatí sa vám to.

 

6.) Sťahovanie na vlastnú päsť. Chcete sa sťahovať úplne sami? Veľa šťastia. Mnoho ľudí si neuvedomuje, čo všetko ich pri sťahovaní čaká. Je to peklo. Práve preto existujú sťahovacie služby, aby vám umožnili presťahovať sa a nestratiť pritom hlavu. Alebo vám aspoň poradiť, o čo sa snažíme naším blogom aj my 🙂

 

Stresový level:11/10                     Zachovajte si zdravý rozum a psychické zdravie a nechajte si pomôcť.

 

Máte na nás nejakú otázku, ktorú chcete vidieť spracovanú v nejakom našom blogu? Dajte nám vedieť!