8 bežných chýb pri balení, ktorým sa môžete vyhnúť

S toľkými starosťami so sťahovaním nie je prekvapením, že sa komplikujú aj veci, ktoré ste pôvodne považovali za jednoduché. Balenie pred sťahovaním je nesmierne časovo náročná činnosť a aj malá chyba vám môže spôsobiť poriadne bolesti hlavy. Dokážete však ušetriť množstvo času a nervov, ak sa vyhnete nasledujúcim bežným chybám.

8 chyb pri baleni

 

  1. Začnete baliť bez plánu. Nedokážeme dostatočne zdôrazniť dôležitosť plánu a rozvrhu, ako budete postupovať nie len pri balení, ale aj pri celom procese sťahovania. Balenie si vyžaduje množstvo prípravy, ktorá vám však v konečnom dôsledku ušetrí čas a možno aj nejaký ten sivý vlas.

 

  1. Necháte si balenie na posledný deň. Balenie celého vášho majetku nie je žiadna hra. Zožerie obrovské množstvo času a naozaj sa neoplatí začať pár hodín pred sťahovaním. Nepodceňujte, koľko vám to zaberie času. Nebalíte len byt, balíte aj garáž, pivnicu a pod. Začnite čo najskôr a vyhnite sa stresu, ktorý nevyhnutne príde s odkladaním balenia na poslednú chvíľu.

 

  1. Podceníte dôležitosť bublinkovej fólie. Predsa len ide o váš majetok a jeho bezpečnosť by mala byť prvoradá. Ako sme sa vyjadrili v inom článku, bublinková fólia bude pri sťahovaní váš najlepší kamarát.

 

  1. Triedenie považujete za zbytočné. „Načo by som dával veci z kuchyne a zo spálne do rozdielnych krabíc?“ Ak by ste sa radili takýmto prístupom, po presťahovaní si budete iba búchať hlavu o stenu. Nezabúdajte, že vybaľovanie v novom bývaní je rovnako náročné ako balenie pred sťahovaním. Ušetrite si starosti a predvídavo a logicky ukladajte veci do krabíc napr. podľa izieb.

 

  1. Zabalíte zbytočnosti. Teraz sa na chvíľku zamyslite. Koľko vecí máte uložených v skriniach, ktoré nevideli svetlo sveta niekoľko rokov? Koľko harabúrd zapadá vo vašej pivnici prachom? Sťahovanie je ideálnou príležitosťou zbaviť sa zbytočností, ktoré už nepotrebujete. Pretriedite tak svoj majetok a ušetríte na nákladoch, ktoré by prišli so sťahovaním takýchto prebytočných vecí.

 

  1. Nezbalíte si „výletný“ kufor. Ten je nesmierne dôležitá vec, na ktorú sa ale veľmi často zabúda. O čo ide? Treba si uvedomiť, že chvíľu po presťahovaní budete žiť medzi krabicami. Preto je nutné zbaliť si jeden kufor, alebo škatuľu, kde budú všetky veci potrebné na prežitie prvých nocí. Zbaľte do neho toaletné potreby, nejaký ten riad a príbory, hrnček, nejaké jedlo a pod. Predstavte si, že idete na týždeň na výlet a podľa toho vybavte aj „výletný“ kufor.

 

  1. Označovanie krabíc považujete za zbytočnosť. Akokoľvek dobrú pamäť máte, pokiaľ ju nemáte fotografickú, nebudete si pamätať, kam čo balíte. Správne označovanie krabíc je opäť niečo, čo vám nesmierne uľahčí následné vybaľovanie. Navyše aj my budeme vedieť, s čím máme dočinenia. Nezabudnite nám poriadne označiť krabice s krehkými vecami, aby sme k takým pristupovali s extra opatrnosťou. Inšpirovať sa, ako krabice označovať, sa môžete v tomto článku.

 

  1. Zabalíte veci, ktoré ste nemali zabaliť. Niektoré veci jednoducho do sťahovacieho auta nepatria. Ide o rôzne chemikálie, horľaviny a iné nebezpečné látky, ktoré môžu spôsobiť pohromu.