Ako nájsť spoľahlivú sťahovaciu službu?

Mnoho ľudí, ktorí majú v pláne zmenu bydliska, chcú sťahovať na vlastnú päsť. Ženie ich vidina ušetrených peňazí, ktoré by ináč zaplatili sťahovacej firme. Často je však výsledkom to, že celkové náklady vlastného sťahovania ďaleko prevýšia cenu sťahovania s profesionálnou sťahovacou službou. Preto si také rozhodnutie dobre premyslite. Aj keď sa však rozhodnete využiť služby sťahovacej firmy, môžete sa stretnúť s lepšími aj s horšími spoločnosťami. Ako ich rozlíšiť? Čo robiť, ak chcete nájsť sťahovaciu službu, ktorá vás presťahuje k vašej maximálnej spokojnosti? To vám povieme v nasledujúcich riadkoch.

výber sťahovacej služby

 

Prieskum na internete

Kvalitná sťahovacia služba bude mať kvalitné webové stránky. Musia obsahovať ľahko dostupné kontaktné údaje, ako telefónne číslo či adresu kancelárií. Musí pôsobiť profesionálne a zároveň poskytovať všetky informácie, ktoré k rozhodnutiu potrebujete. Okrem toho navštívte rôzne internetové fóra, kde nájdete ľudí, ktorí sa sťahovali. Dozviete sa o ich pozitívnych i negatívnych skúsenostiach. To nás privádza k ďalšiemu bodu: odporúčania.

Odporúčania (a varovania)

Určite poznáte ľudí, ktorí sa už v živote sťahovali. Tak sa ich nebojte na to opýtať! Takýto zdroj informácií je nesmierne cenný. Sťahovali sa sami alebo so sťahovacou službou? Akou? Aký bol ich prístup? Aká bola spokojnosť so službami? Vďaka odporúčaniam od reálnych ľudí sa dozviete nielen o dobrých sťahovacích službách, ale aj o tých, s ktorými boli negatívne skúsenosti a ktorým by ste sa mali vyhnúť.

Nechajte si vypracovať viacero cenových ponúk

Dostanete tak viacero ponúk, ktoré môžete medzi sebou porovnať. Dajte však dobrý pozor a nehľaďte iba na cenu. Ak je cena sťahovania príliš nízka, zväčša niekde bude problém.

Poistenie

Bezpečnosť vášho majetku by mala byť pri spolupráci so sťahovacou službou na prvom mieste. Preto je nevyhnutné, aby dobrá sťahovacia firma mala uzavreté vysoké poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú pri sťahovaní. Aj keď ide o tím skúsených profesionálov, občas sa niečo poškodí. V takom prípade by ste mali byť plne odškodnení a to vám zaručí jedine poistenie sťahovacej služby.

Komunikácia

Nebojte sa komunikovať. Ak sa vám niečo nezdá, opýtajte sa. Sťahovacia firma by pred vami nemala mať žiadne tajnosti, preto sa nebojte klásť otázky. Nikdy nesmiete byť tlačení do podpisu zmluvy, ak vám v nej nie je niečo jasné. Jedným zo znakov dobrej sťahovacej služby je ochota a prístup ku vám.